Een huisdierenverzekering, zoals een hondenverzekering, is eigenlijk een zorgverzekering zoals wij die als mensen kennen, maar dan voor je huisdier. Met zo’n dierenverzekering worden de meeste medische kosten voor je huisdier gedekt. De premie van een dierenverzekering kan erg verschillen, en hangt af van een aantal dingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het soort huisdier (hond, kat, of iets anders), de leeftijd van het dier en hoe groot het dier is. Ga er bijvoorbeeld maar van uit dat een dierenverzekering voor de hond duurder is dan die voor een kat.

Om je wegwijs te helpen met het kiezen van de juiste dierenverzekering, kan je op deze site de dierenverzekeringen vergelijken. We zullen een aantal verzekeraars noemen waar het interessant kan zijn om een dierenverzekering af te sluiten. Het vergelijken van de dierenverzekeringen kan gebeuren op een aantal criteria.

Waar dierenverzekering afsluiten?

Een dierenverzekering voor je huisdier afsluiten wordt steeds populairder. Een aantal jaren terug waren er nog maar een klein aantal verzekeraars op de markt, en was het vergelijken van een dierenverzekering ook een stukje makkelijker. Maar de consument is zich er steeds meer bewust van geworden dat de medische kosten voor hun huisdier erg op kan lopen. Vanuit die gedachte zijn er meer verzekeraars bijgekomen, waardoor het kiezen van een dierenverzekering lastiger kan worden. Wel is het zo dat deze verzekeraars meer met elkaar concurreren, waardoor je als consument waarschijnlijk goedkoper uit zal zijn dan eerst. Zeker als je de dierenverzekeringen goed vergelijkt.

Aan de hand van de dierenverzekering vergelijking, kan je bepalen waar je je huisdier het beste kan verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de premie, maar ook wat voor een vergoeding je terug kan krijgen en hoe het zit met het eigen risico.

Dierenverzekering vergelijken

Zoals hierboven ook al even aangegeven is, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je een dierenverzekering gaat vergelijken. Zo is er de premie, die per verzekering zal verschillen. De laagste premie klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar bedenk dan wel goed waar je allemaal tegen verzekerd bent.

Dat is het tweede punt, wat vergoedt de verzekering allemaal? Het kan per verzekeraar verschillen wat ze verzekeren, en daarom ook zeker goed om dit uit te zoeken. Dan moet je natuurlijk ook nog op letten welk bedrag de verzekeraar maximaal aan je zal betalen, mocht je gebruik maken van de dierenverzekering. Het kan namelijk zomaar zijn dat niet alle kosten vergoed worden, omdat het in totaal te veel blijkt te kosten voor de verzekering.

Als laatste punt zal je bij het vergelijken van de dierenverzekering op het eigen risico moeten letten. Het berekenen van het eigen risico voor een dierenverzekering kan op een aantal verschillende manieren gebeuren. Zo zijn er verzekeraars die een percentage van de totale kosten vragen, waar andere een vast bedrag per vergoeding vragen.