Ook voor eigenaren van katten kan het interessant om een verzekering af te sluiten. Net als bij de hondenverzekering, is het dier dan verzekerd van medische kosten. Veel eigenaren staan er vaak versteld van hoe veel de medische zorg voor hun kat eigenlijk kost, en hadden dan achteraf dan toch liever een kattenverzekering gehad om deze kosten (deels) te dekken.

Vergelijk de verzekeraars

De zorg voor huisdieren is in Nederland anders geregeld dan voor de mens. Zo is een kattenverzekering zeker niet verplicht, maar een keuze van de eigenaar. Het betekent daarom ook dat de verzekeringen veel van elkaar kunnen verschillen, op het gebied van dekking en prijs bijvoorbeeld. Kijk dus bij het vergelijken van een kattenverzekering zeker niet naar enkel de prijs, maar lees ook de polisvoorwaarden van de verzekeraar door. Hierdoor heb je een beter overzicht van de kosten die gedekt worden.

Ook is het handig om te kijken naar hoeveel kosten maximaal gedekt worden. Daarnaast wil het per kattenverzekering nog wel eens verschillen hoe je het eigen risico betaald. Sommige verzekeraars bieden een vaste prijs per behandeling, bij de ander moet je een bepaald percentage van de behandeling als eigen risico betalen.