Een van de redenen waarom je een hondenverzekering kan willen nemen, is omdat de kosten van een eventuele operatie flink kunnen zijn. Mocht je hond bijvoorbeeld een ongeluk gehad hebben, en een operatie nodig hebben om gewoon te blijven lopen, dan zal dit natuurlijk geld gaan kosten. Een hondenverzekering kan deze kosten dekken, maar hoeveel kosten de meest gangbare operaties?

Operatie aan de heupen: Mocht je hond een operatie aan de heupen nodig hebben, dan kan je al gauw denken aan kosten van 2.000 euro en meer.

Operatie aan de ellebogen: Ook ellebogen worden bij honden relatief vaak geopereerd. De kosten die hierbij komen bedragen zo’n 800 euro.

Operatie aan de knieën: Aan de knieën kan een heleboel mis zijn. Als je wilt voorkomen dat de knieschijf uit de kom schiet, praat je vaak over kosten van een operatie van 500 euro. Mocht er iets mis zijn met de kruisbanden (gescheurde kruisbanden bijvoorbeeld), dan kan dit bedrag verschillen tussen de 600 en 1500 euro. Afhankelijk van wat voor een soort kruisband als vervanging wordt gebruikt, meer geavanceerd of niet.

Zoals je ziet, kunnen de kosten van een operatie voor je hond flink oplopen. Wellicht is het daarom een idee om de hondenverzekering vergelijken te doen en een hondenverzekering af te sluiten. Zo hoef je niet zelf het hele bedrag van de operatie op te hoesten.