De verzekeraars van een hondenverzekering dragen het risico, waar je elke maand een premie voor moet betalen. Als je besluit om hondenverzekeringen te vergelijken, dan zal je dus de verschillende verzekeraars met elkaar gaan vergelijken. Daarvoor is het natuurlijk handig om te weten welke verzekeraars er voor de hondenverzekering zijn. Op deze website bespreken we een paar van die verzekeraars, zodat je het overzicht hebt van waar je je hond kan verzekeren.

Overstappen van verzekeraar

Het is mogelijk om een nieuwe hondenverzekering af te sluiten bij een verzekeraar, of om over te stappen naar of van een andere verzekeraar. Zo’n hondenverzekering heeft vaak een looptijd van één jaar, waarna het mogelijk is om deze per dag op te zeggen. Lees voor de looptijd van de verzekering altijd even de polisvoorwaarden van de verzekeraar door. Door deze regeling, krijg je als verzekerde enige flexibiliteit en krijgt de verzekeraar ook wat zekerheid. Omdat zo’n hondenverzekering vaak voor een jaar loopt, is het verstandig om elk jaar de hondenverzekeringen te vergelijken. Hierdoor krijg je een overzicht of je nog wel bij de juiste hondenverzekeraar zit. Het wil namelijk ook wel eens voorkomen dat de verzekeraars de voorwaarden aanpassen, waardoor bepaalde kosten misschien niet meer gedekt worden.

Mocht je inderdaad willen overstappen van verzekeraar voor je hond, bedenk dan goed dat er een wachttijd kan zijn. De wachttijd is doorgaans 1 maand. Stel dat je een verzekering afsluit op de eerste dag van de maand, dan kan het zo zijn dat de hond pas de maand erop echt verzekerd is! Als de hond in de dagen ertussen medische zorg nodig heeft, dan zal je zelf voor die kosten op moeten draaien. Verzekeraars gebruiken deze wachttijd om al de gegevens te controleren, en of ze de hond wel kunnen verzekeren.

Kijk eens op de pagina’s van de verzekeraars, daar zal je meer informatie vinden over de desbetreffende verzekeraar van de hondenverzekering.

hema-logo inshared-logo ohra-logo petplan-logo