HEMA hondenverzekering afsluiten? Lees hier meer informatie over de hondenverzekering van HEMA, en besluit om over te stappen, of niet. De hondenverzekering van HEMA brengt een aantal voordelen met zich mee, namelijk:

  • Dagelijks opzegbaar
  • Dekking is uitgebreid
  • Rashonden hebben geen verhoogde premie
  • Lage premie

-> HEMA hondenverzekering afsluiten

Maandelijks is je hond al verzekerd vanaf 9,50 euro. Hiervoor kan je per jaar maximaal 3000 euro aan medische kosten declareren. Bovendien betaal je per maand niet meer voor een hond welke van een ander ras is. Hierdoor is de hondenverzekering van HEMA erg interessant voor mensen die een dure rashond hebben.

Aanvullend verzekeren bij HEMA

Net zoals je waarschijnlijk bij een zorgverzekering gewend bent, bestaat de hondenverzekering uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Deze basisverzekering is echter niet bij wet vastgelegd, en zal dus per hondenverzekeraar kunnen verschillen. HEMA biedt in ieder geval een redelijk lijst aan wat in de basisdekking hoort. Denk bijvoorbeeld aan een consult in een dierenkliniek, operaties door een dierenarts/specialist, MRI/CT scan en lasertherapie. Voor een volledig overzicht, kan het interessant zijn om de site van de HEMA daarvoor te bezoeken.

Is de basisverzekering bij een HEMA hondenverzekering niet genoeg? Dan kan je er ook aan denken om een aanvullende dekking te nemen. Zo kan je fysiotherapie door een dierfysiotherapeut (moet erkend zijn door HEMA) laten vergoeden, tandartskosten, of bijvoorbeeld preventieve zorg (vaccinaties).

Wachttijd en eigen bijdrage bij HEMA

Zodra je een hondenverzekering bij HEMA afsluit, dan hanteert de HEMA daar een wachttijd van 30 dagen op. Dat betekent dat je hond na 30 dagen verzekerd is, als je geaccepteerd bent. Bedenk dus goed dat in de 30 dagen tussen de aanvraag en de acceptatie, de hond niet verzekerd is. Voor de eigen bijdrage zal je 45 euro per keer moeten betalen dat je een declaratie indient. Het kan daarom interessant zijn om de declaraties van het jaar in een keer in te leveren, waardoor je niet voor elke keer de eigen bijdrage hoeft te betalen.

Interesse in een HEMA hondenverzekering? Klik hier voor meer informatie.