OHRA hondenverzekering afsluiten? Lees hier waarom je een OHRA hondenverzekering moet nemen, en vergelijk deze met andere dierenverzekeringen. Hondenverzekeringen vergelijken doe je via hondenverzekeringen.net. Als je besluit om een OHRA hondenverzekering te nemen, dan kan je de volgende voordelen verwachten:

  • Alle rassen worden verzekerd
  • Online declareren
  • Vrije keuze voor dierenarts
  • Tot wel 5000 euro vergoeding per jaar

-> OHRA hondenverzekering afsluiten.

Bij OHRA worden alle rashonden en kruisingen daarvan geaccepteerd, daar hoef je je als baasje dus niet druk over te maken. Het declareren gaat ook makkelijk online, en je hebt een vrije keuze uit dierenartsen. Van de drie dekkingen die OHRA aanbiedt, kan je bij de meest uitgebreide een vergoeding van maximaal 5000 euro per jaar ontvangen.

Dekking hondenverzekering bij OHRA

Zoals gezegd zijn er drie verschillende dekkingen waar je bij een OHRA hondenverzekering voor kan kiezen. Deze zijn het Basis, Plus en Top pakket genaamd. Dit zijn de grootste verschillen tussen de pakketten:

Basis: Het Basispakket geeft een maximale vergoeding van 2500 euro per jaar voor een consult van de dierenarts of een noodzakelijk operatie. Bovendien is het mogelijk om aanvullend een reisverzekering, vaccinatie of crematie af te sluiten. Omdat dit pakket het meest basis is, is het de goedkoopste hondenverzekering van de drie.

Plus: Het Pluspakket verschilt van het Basispakket dat je tot 3500 euro per jaar vergoed kan krijgen. Daarnaast kan je de hond ook aanvullend verzekeren voor de kosten van een sterilisatie/castratie en diverse therapie├źn. OHRA geeft aan dat het Pluspakket het meest gekozen wordt.

Top: Het Toppakket is het meest uitgebreid van alle drie de pakketten. Zo krijg je tot maximaal 5000 euro per jaar vergoed, en worden ook aandoeningen aan de heupen en ellebogen vergoed.

Mocht je meer informatie willen over deze pakketten, dan kan het goed zijn om eens even de site van OHRA te bekijken. Daar vind je bijvoorbeeld ook een actueel dekkingsoverzicht.

Wachttijd en eigen bijdrage

OHRA hanteert een wachttijd van 30 dagen. Dit betekent dat OHRA geen kosten zal vergoeden binnen die 30 dagen na aanvraag van de verzekering. Er zijn echter wel een paar uitzonderingen op de regel. Zo worden kosten van het plaatsen van een identificatiechip, sterilisatie/castratie, vaccinatie en een medische behandeling voor een ongeval wel vergoed (mits de eventuele aanvullende verzekering daarvoor afgesloten is).

OHRA hanteert ook een eigen bijdrage. Dit is het bedrag dat je zelf zal moeten betalen aan de ziektekosten. Dit eigen risico bedraagt 20%, en zal ingehouden worden op de uitkering van de declaratie. Voor crematie of sterilisatie/castratie geldt geen eigen bijdrage.

Meer weten over een OHRA hondenverzekering? Bekijk dan de website van OHRA.